Сімейне свято
 "Посвята в першокласники"
«1-А – найкращий в світі,
Мов букет прекрасних квітів.
              Як краплинки сонечка
У шкільних віконечках.
Всі ми дружні та веселі
Полетимо на каруселі
Класного життя…»
Такими словами розпочалося сімейне свято «Посвята в першокласники»
     в ОЗНВК «Чаплинська школа-гімназія». 1 вересня у школі з'явився новий клас, нова шкільна родина – це наш 1-А клас. Своїх учнів я ніжно називаю «Мої росточки», тому що діти навчаються за науково-педагогічною технологією «Росток», яка розглядає кожну дитину, як неповторну, унікальну особистість,  підкреслює її досягнення та допомагає дітям розкрити свої здібності та таланти.
    Першокласники – надзвичайно жваві, веселі, кмітливі та розумні дітлахи. А які вони талановиті!
    Ось і на святі вони разом із Доброю Феєю, в ролі якої виступила учениця 5-А класу Бурейко Катерина, мандрували просторами Царства Знань, розповідали Закони і Правила  Країни Школярії, відгадували загадки, а потім із звичайних хлопчиків та дівчаток перетворилися за допомогою чарівної палички у справжніх учнів. Прозвучав девіз класу:
 У нас немає «ти». У нас немає «я».
 Ми
єдиний клас. Ми одна сім'я!
    Це свято проходило у колі дружної шкільної родини. Батьки першокласників зачитали їм заповіді, побажали , щоб їхнє шкільне життя було щасливим, і щоб стелились сонячні дороги у широкий світ Знань. У кожної дитини є щаслива зірка. Батьки загадали побажання для своїх дітей. Першокласники взяли в свої долоньки ці мрії  і наповнили їх добротою і теплом своїх сердець, зігріли теплим диханням і відпустили, промовляючи вслід: «Я вірю в те, що моя мрія здійсниться і принесе мені щастя».
    Свято проходило у теплій та дружній атмосфері. Діти демонстрували свої таланти. Пісню «Гарний танець гопачок» заспівала Литвиненко Єва. А Рогальська Марія, володарка оранжевого поясу Десятий Кю, продемонструвала деякі елементи  Кіокушинкай карате під звуки японських барабанів Тайко. А ще вона першою в класі отримала  на святі Диплом за успішне проходження онлайн – курсу Вчи. юа з математики 1 класу. За цю перемогу діти привітали її дружними оплесками. Бутенко Марія зачарувала всіх своїм артистизмом. В її виконанні прозвучала «Пісенька про пісеньку». А дівчатка класу заспівали пісню «Україночка», яка підняла всім присутнім гарний настрій. Далі: розваги, конкурси,змагання, призи – це найвеселіша частина нашого свята, яку діти не могли дочекатися. Вони разом із батьками приймали участь в конкурсах: «Повітряна битва», «Відро картоплі», «Гаряча кулька», «Дзеркало», «Чарівний мішечок», «Болото», «Зав’яжи стрічку», «Алфавіт» та інші. В подарунок від батьків класу отримали медалі : «Найспритніший»: Білий Матвій, Крамаренко Назар, Савченко Анастасія, Синюков Марко, Жекова Аріна;
    «Найкмітливіший»:  Мануйло Ілля, Шарко Денис, Бутенко Марія, Щербакова Вікторія, Рогальська Марія, Ревуцька Олександра; «Найактивніший»: Городиська Вікторія, Гілевич Дарина, Литвиненко Єва, Міхашан Анастасія, Ніколенко Марія, Суздальцева Катерина, Ревуцька Карина. На завершення свята батьки разом зі своїми дітьми та вчителькою смакували солодким пирогом із чаєм.
    Мандруйте, діти, в Країну Знань! Нехай вогонь любові учителів освітлює ваш шлях! Крокуйте стежками-класами, пізнавайте чудовий світ Знань! Він відкриє вам всесвіт, подарує духовну наснагу, творчу уяву і пошук. Ростіть здоровими, щирими, добрими!























Тетяна Іванівна Фурман, класний керівник 1-А класу
ОЗНВК «Чаплинська школа-гімназія».


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Година спілкування "Дружний клас".