Наша перша екскурсія.
Першокласники в чарівному Царстві книжок
Першокласники – гомінкий «народ». Все, що оточує їх, стає пізнавальним та незабутнім. Малечі все цікаво. Нещодавно, 26 жовтня, напередодні свята бібліотек, учні 1-А класу ОЗ НВК «Чаплинська школа-гімназія» разом зі своєю вчителькою Фурман Т. І. та батьками побували в  культурно-мистецькому центрі селища Чаплинка, де гостинно відчинила  перед ними двері дитяча бібліотека.
 На пізнавально-оглядовій екскурсії під назвою «Чарівне царство книжок», дітей чекали бібліотекарі Шемчук Людмила Іванівна та Бугайова Лідія Павлівна, які завжди раді своїм  відвідувачам.                                                      Маленькі першокласники вперше завітали в  чарівну оселю дитячої книги, яка не залишає жодну дитину байдужою. Тут їх зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг, газет та журналів. Новенькими палітурками книги                                                         
посміхнулися до малечі та повели їх у чарівний світ принцес та принців, фантастичних пригод та мандрів. Книг тут, звісно, не бракує – енциклопедії, казки, оповідання, довідники, хрестоматії. Людмила Іванівна ознайомила дітей з книжковими виставками, абонементом і читальним залом. У своїй розповіді вона зазначила, що книга в житті людини має величезне значення. І хоча інформаційними лідерами для дітей є телевізори та комп’ютери, проте книга була і залишається головним джерелом інформації та знань. А якщо діти хочуть дружити з книгами, необхідно бережливо ставитися до неї і тоді вона розповість багато цікавого. Першокласники познайомилися з правилами користування бібліотекою та книгою. З цього дня вони носитимуть почесне звання – ЧИТАЧ. Весело та радісно було в цей день в бібліотеці, адже на них чекали казкові герої книг з літературної вікторини «Впізнай мене». Діти відгадували ребуси та загадки, отримуючи при цьому фішки за правильну відповідь. По закінченню пізнавальної вікторини кращими знавцями героїв казок стали  Жекова Аріна, Мануйло Ілля та Ващенко Кирило. Вони отримали в нагороду дитячі книжечки. Активно відгадували загадки Рогальська Марія, Бутенко Марія, Савченко Анастасія, Щербакова Вікторія, Білий Матвій, Карпов Михайло, Міхашан Анастасія.
Не менш цікавим було знайомство дітей з комп’ютером та вільним доступом до мережі Інтернет. Бібліотекар  Бугайова Л. П. ознайомила дітей  із правилами користування  Інтернет-центром та показала дітям відеофільм «Як до нас прийшла книга?» Бібліотекарі дозволили першокласникам заглянути на полички, де їх чекають друзі-книжки. Дуже захоплюючою була подорож в чарівне Царство книжок. В конкурсах себе активно проявили: Литвиненко Єва, Городиська Вікторія, Гілевич Дарина, Крамаренко Назар, Ніколенко Марія, Ревуцька Карина та Ревуцька Олександра, Синюков Марко, Суздальцева Катерина та Шарко Денис.
Екскурсія пройшли жваво та цікаво. Емоційна розповідь бібліотекарів, слайд-шоу та відеоуривки на екрані – все це ще довго обговорювали учні, які відвідали бібліотеку.

Фурман Тетяна Іванівна, вчитель початкових класів ОЗНВК «Чаплинська школа-гімназія.



Осінь - дивовижна пора.
Першокласники знайомляться з навколишнім світом.

Ми в парку селища Чаплинка.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Година спілкування "Дружний клас".