До Дня вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС


14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У цей день ми, учні 2-А класу ОЗНВК «Чаплинська школа - гімназія», провели зустріч із нашим земляком-ліквідатором Фурманом Віктором Степановичем. Він розповів про ті  важкі для України часи, коли сталася одна з найбільших катастроф в історії людства. Віктор Степанович перебував в зоні відчудження , де він разом із іншими міліціонерами охороняв виселене, із-за неможливості там жити людям, місто Прип’ять. На ту пору рівень радіації був дуже великим і небезпечним для людей.
Фурман В. С. під час зустрічі із другокласниками наголосив на тому, що не слід забувати про тих людей, хто ціною свого життя та здоров’я рятував світ від атомного лиха.  Багато з них не дожили до теперішніх днів, задля збереження життя і здоров'я майбутніх поколінь. Це наші ліквідатори- чаплинці: лікар районної лікарні Турянський С., Брит В. та Климак М. – робітники районної дорожної служби, Сазонов В. – кадровий військовий, полковник, Василенко О.- міліціонер,  Попов О. – робітник районного  відділу зв’язку, Сокур О. – водій.
Теплими словами Віктор Степанович назвав земляків, які нині проживають в Чаплинському районі. В своїй більшості – це скромні люди, які виконували свій обов’язок перед Батьківщиною. Це Зінченко Віктор, Карпук Людмила, Янке Володимир, Луценко Олександр, Захарченко Іван, Журавльов Володимир, Коваль Стефан, Герега Олександр, Костенко Віктор, Реут Юрій.
Вклоняємось перед мужністю, самовідданістю та високим професіоналізмом ліквідаторів. Побажаємо їм міцного здоров'я, терпіння, щастя, шани і щирої поваги від людей і держави! Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах ядерної катастрофи. А пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання.
На закінчення зустрічі учні розглянули нагороди Віктора Степановича та сфотографувалися на згадку.

                                            Класний керівник 2- А класу Фурман Т. І.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Година спілкування "Дружний клас".